Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Így varázsolj otthonodból oázist

Ma már végtelen dekorációs lehetőség áll rendelkezésünkre, ha az otthonunkról van szó. Ha élő növényt választunk, akkor biztosan hosszú távra tervezünk. A térrendezés előtt mindenképpen érdemes néhány főbb szempontot figyelembe venni. Nem mindegy, hogy egy magasabb termetű szobanövényről álmodozunk, amit egy világos nappaliba tennénk, vagy éppen félárnyékot kedvelő, a páratartalomra érzékeny növényekről. Szeretnénk ha az alábbi bejegyzés segítségedre lenne abban, hogyan rendezd el őket ízlésesen. Kezdetnek a legjobb, ha figyelembe vesszük, mekkora teret szeretnénk a növénnyel díszíteni, mennyi fényt kap az adott szoba, akár cserepesnövény, akár ámpolnanövény dekorációban gondolkozunk. 

Szedd csokorba a szobanövényeket

Nem tévedhetsz nagyot, ha trendi kaspókban csoportosítod a növényeket a szoba egyik sarkában. Ez kiválóan működik magasabb beltéri növényeknél, de különböző magasságú növényállványokat is használhatsz a kisebb növények tárolására. Bátran kombináld a hasonló igényű növényeket annak érdekében, hogy buja dzsungelhangulatot teremts. A rendezett megjelenés biztosítása érdekében mindenképpen használj kaspókat és edényeket. Nem probléma ha ezek különböző stílusúak vagy anyagúak, a lényeg, hogy számodra rendezett összhatást nyújtsanak.

Középpontban

A beltéri növények díszítésének minimalista megközelítése, amikor egyfajta növényt teszünk a reflektorfénybe a szobában. Ennek legjobb módja, ha egy mutatós kaspóban az adott tér fő felületére helyezzük a növényt, például a bejáratnál lévő konzolra, étkezőasztalra vagy a dohányzóasztalra. Egy különleges formájú szobanövény, mint az „Epiphyllum anguliger, karéjos kaktusz” vagy egy kúszónövény, mint a „Epipremnum aureum 'Global Green', szobai futóka” és az „Epipremnum aureum 'Njoy', szobai futóka” jó választás lehet, ha organikus textúrát, merész színeket és formákat szeretnénk használni, egy olyan térben, ahol nem sok természetes fény áll rendelkezésre. Weboldalunkon a „Találd meg az igazit” fül alatt segítünk Neked eligazodni, hogy a rendelkezésedre álló tér adottságai alapján azt a növényt választhasd ki, melynek igényei leginkább passzolnak a dekorálni kívánt helyiség igényeihez.

Különböző fókuszpontok

A szobanövényeket a bármely helyiség fókuszpontjává lehet tenni azáltal, hogy felakasztjuk őket. Ez egy okos módja annak, hogy zöld felületet hozzunk létre anélkül, hogy az helyet foglalna az akár éjjeliszekrényen, akár egykomódon. Bátran egészítsd ki a betölteni kívánt teret olyan dekorációval, mely botanikai elemeket tartalmaz, például virág motívumos textilekkel, párnákkal, de akár néhány kisméretű pozsgás növényt is tehetsz az éjjeliszekrényre. A szobanövények nyugtató légkört teremthetnek a lakás bármely pontján. Bizonyos növények, például a dracaenák és calatheák nagyon jó levegőtisztító tulajdonságokkal rendelkeznek, így kitűnő választásnak bizonyulnak például egy hálószobába. 

Welcome to the jungle!

Bármilyen zöld felület vagy szobanövény jól mutat közvetlenül a bejáratnál és bizonyos fokig melegséget is ébreszt a vendégeinkben. Nem beszélve arról, hogy természetes illatukkal segítenek a helyiségek szagtalanításában is. Általában ez egy olyan pontja a lakásoknak, ahová nem esik be sok fény, így az alacsony fényigényű szobanövények a legalkalmasabbak erre a nagy forgalmú területre. Ide magas és keskeny növények illenek, mint például az anyósnyelvek, melyeknek néhány fajtája  jól elfér kisebb, keskenyebb bejáratoknál és a szűk sarkokban is.

Mobil növénysarok

Az egyik kedvenc szobanövény-hack, hogy egy zsúrkocsira pakoljuk a növényeket egyéb dekorációs elemekkel együtt (pl homokóra, könyvek, kancsók, szobrok). A zsúrkocsit pedig bárhova tolhatjuk, ahol az adott növény jól érzi magát. Így akár még különleges kaspót sem szükséges választani, mert a zsúrkocsi adja a dekoráció alapját. Ha pozsgás növényeket választunk, akkor nem lőhetünk mellé. Egy mutatós, szukkulensekből álló összeültetéssel biztosan nagy sikerünk lesz.

Buja polcok

Bármely könyvespolcot a növények magával ragadó tárhelyévé és egyedi kollekciójává alakíthatsz, ha a szobanövényeket könyvekkel, kézműves tárgyakkal és mini szobrokkal vegyítve rendezed el. Az élénk kontrasztok érdekében a legkülönfélébb lombos vagy akár ámpolnanövényeket, magas kaktuszokat, valamint néhány apróbb növényt használj. A növényekkel töltött könyvespolc tökéletes a nappali helyiségekben és akár egy irodában is, ahol a tárolás kulcsfontosságú. A növényzet megnyitja a szobát, és rengeteg vizuális textúrát hoz létre anélkül, hogy szűknek tűnjön az adott helyiség.

Ha a fenti információ nyomasztóan hangzik, ne aggódj. Nem kell egyedül kitalálni mindezt. A webshopunkban a kategóriák szerint keresve megtalálhatod az adott térbe illeszkedő növényeket és ha elakadtál, szakértőink segítenek megtalálni számodra a legjobb lehetőségeket!

Tartalomhoz tartozó címkék: lakásdekor szobanövény